Новиот Golf 8 уловен целосно „гол” за време на фотосесија

Наредната генерација на популарниот германски хечбек Golf 8 забележана без камуфлажа за време на неодамнешната фотосесија во Мадрид

Новиот Volkswagen Golf 8 во добро познатата жолта боја докажува дека неодамнешните прототипи ја потврдија неговата производна верзија и го прегледаа најновиот дизајн на престојната верзија на популарниот хечбек.

Најзначајните измени направени на задниот дел од осмата генерација, со нови светлосни уреди со поагресивен дизајн од моделот кој заминува. Покрај тоа, од сликите може да се видат хромираните издувни врвови, како и двата хоризонтални рефлектори од двете страни на регистарската табличка. Во предниот дел она што може да се забележат се фаровите со нов дизајн, надополнети со пониско поставената решетка.

Vw Golf 8

Покрај надворешните модификации, ентериерот на новиот Golf 8 ќе добие значителна надградба во однос на сегашниот автомобил. Поставен ќе биде целосно дигитален инструмент кластер и инфозабавен систем со голем екран на допир позициониран во централната конзола.

Се очекува, германскиот производител да ја претстави престојната генерација на Golf на саемот во Франкфурт, оваа есен.

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close