fbpx

Opel ќе произведе уникатна верзија на Rocks-e дизајниран од фановите

Германскиот производител Opel одлучи да произведен единечен примерок на Rocks-e наречен Rocks E-xtreme дизајниран од страна на фан

Opel ќе изгради единствен примерок на Rocks-e откако спроведе кампања на социјалните мрежи барајќи од фановите да ја дизајнираат нивната крајна варијанта на малиот електричен четирицикл.

Победничкиот дизајн на натпреварот беше Лукас Венцхофер, студент на Факултетот за дизајн на Универзитетот Пфорцхајм во Германија, кој го смисли Rocks Е-xtreme, а Opel очигледно е импресиониран од овој дизајн.

Opel Rocks E-xtreme

Измените направени на стандардниот Rocks-e се во најмала рака екстремни. За почеток, Венцхофер го опреми четирициклот со двојна суспензија со жици на предниот дел што им овозможува на тркалата добро да седат надвор од остатокот од возилото. Уникатните тркала се исто така обвиткани во гуми за кал, а вкупната висина на возењето на Opel исто така е зголемена.

Промените во дизајнот продолжуваат со поставување на цевчеста рамка над кабината во која се сместени и неколку рефлектори и високото задно крило со двојни авиони со масивни завршни плочи.

„Opel Rocks-e им овозможува на младите луѓе да бидат мобилни и да уживаат во нефилтрирано возачко искуство“, рече 26-годишниот дизајнер. „Мојот концепт ги зема овие точки и ги придвижува до крајност. Способноста за off-road го промовира чувството на слобода да се стигне до која било дестинација. А зголемениот спортски изглед ветува поголема забава при возењето за да покаже дека електричната мобилност е повеќе од само разумно решение“.

Како дел од концептот Rocks-e Design Hack, производителот на автомобили ќе изгради единствен пример на Rocks E-xtreme, но сè уште не кажа кога ќе биде готов.

Поврзани вести

Back to top button