fbpx

Opel веќе работи на следната генерација Мокка X

Opel работи на збогатување на кросовер палетата со уште една новина, со следната генерација на доста добро познатата и мошне посакувана на пазарот - Mokka X

Возилото доби дотерување неодамна, но германските инженери веќе работат на целосно нова генерација.

Првите шпионски фотографии покажуваат дека гигантот нема да направи радикални големи промени во формата и големината на крсоверот. Првите прототипи се уште се прилично силно маскирани, но сепак можеме да видиме повеќе промени во предниот дел и малку мускулест страничен профил. Во оваа фаза не располагаме со информации за техничката база на следниот Mokka X, но можеме да претпоставиме дека автомобилот ќе продолжи да доаѓа со познатите и веќе добро проверени бензински и дизел турбо мотори. Дополнително, ќе се развива и нов погон за сите четири тркала.
Mokka X
Имајки го предвид скорешното пристапување на Opel во редовите на PSA Group, не би било изненадувачки да видиме елементи од технологијата на Французите во новиот модел. Новиот Mokka X ќе биде подготвен за промоција во 2019 година, а неговото производство ќе се премести од Шпанија и Јужна Кореја во фабриката на Opel во Ајзенах, во Германија.
Mokka X

Поврзани вести

Back to top button