Opel се врати во Русија со три модели

Opel денес објави дека компанијата ќе се врати на рускиот пазар за автомобили оваа година, првично нудејќи три модели

Ова ќе бидат Grandland X, Zafira Life и Vivaro кои ќе станат достапни на корисниците во Русија во последната четвртина на 2019, а Zafira Life и Vivaro. Transporter ќе се произведуваат на локално ниво во фабриката на PSA во Калуга.Од Opel соопштија дека брендот постепено ќе го зголемува присуството во Русија, а планира промоција и на други модели од сите пазарни сегменти во кои е присутна.

Opel

Исто така, компанијата вели дека освен искусни поранешни дилери на брендот во земјата, компанијата исто така ќе се потпре на нови дилери. Нивниот почетен број ќе биде помеѓу 15 и 20, а на средина од планот се очекува двојно да се зголеми.

„Сериозното зголемување на нашиот извоз е еден од клучните фактори во нашиот стратешки план PACE!“, Вели Михаел Лохшелер, извршен директор на Opel. „Забележавме значителен напредок во оваа област. Русија е голем, стратешки значаен и атрактивен пазар со многу потенцијал. Германска марка е со долга традиција и одлична репутација во земјата, ние ќе ги искористиме овие параметри. Можноста да произведуваме локално веднаш се претвора во одличен пример за тоа колку е важно Opel да биде дел од PSA Groupe“.

Opel

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close