Peugeot 508 –Grand Prix Geneve Motor show 2018

Новиот Peugeot 508 ја освои Grand Prix наградата на RTL И AUTOPLUS во рангирањето за „Најдобар автомобил на Салонот во Женева 2018“

На 16 март 2018 година во Париз, новиот Peugeot 508, прв пат претствен пред светската јавност на Салонот во Женева, ја освои првата награда во категоријата „Сериски автомобил”, доделена од читателите на списанието Autoplus и слушателите на Радио RTL. Инаку, во ова гласање слушателите и читателите гласаат за: сериски автомобил, еколошки, концепт и избор на децата.

Peugeot 508

Жил Видал, директор на дизјан одделот во Peugeot, ја прими наградата за најдобар сериски автомобил, а вреди да се потенцира дека најновата француска перјаница беше поуспешна од дури шест други конкуренти, кои се најдоа во изборот.

Тоа е првото одличје за новиот PEUGEOT 508!

Peugeot 508

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close