Peugeot со рекордно производство на 3008 и 308 во Сошо

Peugeot објави дека моделот 3008 е произведен во 500.000 единици, додека моделот 308 ја достигна бројката од 1.000.000 примероци во фабриката на компанијата во Сошо, Франција.

Од Peugeot  коментираат дека од лансирањето на пазарот во октомври 2016 година, на моделот 3008 стана вистински победник за брендот, а во моментов е трет најпродаван автомобил на фирмата во Франција за 2018 година, а во комбинација со 2008 и 5008 дава на Peugeot лидерска позиција на европскиот SUV пазар. Peugeot 3008 може да се пофали исто така со 63 меѓународни награди, вклучувајќи ја и престижната Автомобил на годината за 2017 година на Европа.

3008

Од Peugeot велат дека со повеќе од 40 меѓународни награди во средството, вклучувајќи ја и Автомобил на годината за 2014 година на Европа, 308 е лидер во својот сегмент на францускиот пазар за оваа година.

Во моментов, секој ден Peugeot составува по 860 примероци на моделот 308 и повеќе од 1000 на 3008. Оваа година во погоните во Сошо биле произведени речиси 500.000 автомобили, а бројот на оние од почетокот на активностите на комплексот се над 23 милиони.

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close