Поглед во иднината на Hyundai Motor

Hyundai Motor дистрибуираше необично видео што нè воведува во идниот развој на производите на компанијата, со акцент на електричните возила

Во анимацијата, Hyundai Motor демонстрира неколку интересни нови технологии за кои компанијата вели дека ќе бидат запознаени со своите сериски автомобили со лансирањето на автономните системи за контрола околу 2025 година.

Во видеото, со футуристички прототип, Hyundai Motor го воведува автоматскиот систем за паркирање AVPS (Automated Valet Parking System), кој е решение за сериозниот проблем за наоѓање места за паркирање. Системот работи целосно автономно и откако возачот ќе замине од внатрешноста, автомобилот се движи независно и наоѓа паркинг простор. Доколку е потребно и пред паркирање, AVPS исто така може да најде место каде има полнач.

Во видеото што го гледаме идејата на Hyundai Motor е да се имплементира безжичниот систем за полнење.

Управувањето со системот AVPS, вклучувајќи ја и употребата на возилото за понатамошна работа, се остварува преку апликација за мобилен телефон.

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close