fbpx

Polestar го тестира хибридното купе на Арктикот

Шведските експерти од Polestar објавија видео со тест на првото хибридно купе Polestar 1

Тестовите беа одржани на специјален полигон во Шведска околу арктичкиот круг на температура од 25 степени под нулата, а брзината на возилото во некои делови достигна 200 km/h. За да се проверaт поставките на шасијата Polestar 1, сите безбедносни системи се отстранети. Пилотите кои го тестираа спортската автомобил, мораше да ја анализираат работата на различни амортизери, пружини и стабилизатори за напречна одржливост.

Тестот има за цел да постигне балансирано возење. Јавната премиера на новиот хибриден спортски автомобил Polestar 1 се одржа во пролетта 2017 година. Моделот е опремен со хибриден систем кој се состои од 2.0-литарски турбодвигател и два електрични мотори поставени на задните тркала. Вкупната моќност достигнува 600 коњски сили. Моделот ќе биде понуден на пазарот во 2019 година, а ентузијастите кои сакаат да си го порачаат отсега ќе треба да платат депозит од 2.500 долари.

Веројатно цената на Polestar 1 се очекува да изнесува 150.000 долари.

Поврзани вести

Back to top button