fbpx

Porsche со 100 продажни центри во Кина

Porsche објави дека на крајот од минатата година е отворена продажна локација, со број 100 од брендот, на територијата на Кина

Легендарната компанија го постави својот нов Porsche Studio центар во Куангџоу како иновативен концепт за продажба.

„Во последниве години, Кина стана најголем пазар на Porsche“, соопшти компанијата. „Нашите спортски автомобили со четири врати се посебно многу популарни во Азија, но и побарувачката за нашите двовратни понуди исто така се зголемува брзо. Кина стана најсериозен пазар за семејството 718, повеќе од 5.100 претставници од Boxster и Cayman се реализирани во земјата само за девет месеци од минатата година“.

Со изложбен простор од 460 квадратни метри, новиот продажен центар на Porsche во Кина им нуди на корисниците можност да се запознаат со најновите предлози на брендот и да ја конфигурираат нивната индивидуална верзија.

Porsche

Поврзани вести

Back to top button