Постои ли сличност помеѓу паметните телефони и автомобилите?

Пазарот на паметни телефони се развива на сличен начин како и кај автомобилите

И кај паметните телефони, како автомобилите, постојат премиум брендови, масовни производи, како и буџетски ставки. Повеќе агенции се обидоа да направат споредба меѓу смартфоните и автомобилите или со други зборови да покажат кои марки на мобилни уреди одговараат на различните автомобилски брендови.

паметните телефониAsus – Kia

Asus нуди телефони со среден опсег. Брендот е добро познат, се карактеризира со добар квалитет, а цените се привлечни. Исто како и Kia!

 

паметните телефони

Alcatel – Renault

Заедничко за двете компании не е само француското потекло, туку и фактот што тие обрнуваат внимание на земјите во развој. Renault ја има мошне успешната буџетска марка Dacia, а Alcatel – TCL.

 

паметните телефони

Nokia – Volvo

Скандинавските производители на смартфони и автомобили личат по тоа што силно ги ценат квалитетите како цврстина, долговечност и сигурност.

 

 

паметните телефони

HTC – Alfa Romeo

Производството на HTC е слично како на Alfa Romeo, беше многу популарно во минатото отколку што е сега. Дури и причината за падот е иста – сигурност.

 

 

паметните телефониBlackberry – Cadillac

И двете компании имаа многу години успех, но тоа беше во минатото. Денес, автомобилите наCadillac и Blackberry паметните телефони изгледаат вообичаено.

 

 

паметните телефони

Google – Subaru

Фановите ја ценат Subaru поради постојаниот 4×4 пренос на тркалата и специфичните мотори. Таквата мала група хардкор фанови имаат Google Nexus и Pixel.

 

 

паметните телефониOppo – Volkswagen

Оваа споредба е многу едноставна. Oppo е светски лидер во производството на паметни телефони, а Volkswagen е светски дилер на автомобили.

 

паметните телефониXiaomi – Тоyota

Производството на обете марки е масивно, при што двете компании се фокусираат на производи кои се карактеризираат со пристоен однос на цена / квалитет.

 

 

паметните телефониSony – Lexus

Смартфоните на Sony не се евтини и тие се сигурни. Истото може да се каже и за автомобили што се сепродаваат под брендот Lexus.

 

 

 

паметните телефони

LG – Audi

LG паметните телефони се меѓу првите телефони во светот. Но, тие се во сенка на уште два силни конкуренти. Слично е и позицијата на Audi кај автомобилите.

 

 

паметните телефониApple – Mercedes-Benz

Двете марки се многу престижни и брендирани. Тие се синоним за производот и се препознатливи низ целиот свет.

 

 

паметните телефониSamsung – BMW

Борбата помеѓу Samsung – Apple не е ни помалку сериозна од многу постарото ривалство меѓу BMW и Mercedes.

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close