ВИДЕОИНТЕРЕСНОНАСЛОВНА

Renault со поглед на своето легендарно спортско наследство

Автомобилскиот гигант Renault објави серија видео материјали, со коja нè враќа назад во времето и не потсетува нанекои од најуспешните спортски и тркачки автомобили, кои некогаш се појавувалена трките

Во видеото Legacy – Rally, Renault нe потсетува за успесите на иконата несамо за брендот, но и за спортот воопшто, Renault 17 и Renault 5 Maxi Turbo, потоа во материјалот Legacy – Track Cars со Renault 21 4X4, Renault Laguna од англискиот шампионат за туристички автомобили(BTCC) и Clio Cup се дел од Legacy – Records, а тука се и успесите на Renault 40CV, Nervasport и Megane R26.R.

Има и видео за Legacy– F1 каде се нагласува претставувањето на брендот во господарот на автомобилските спортови, а последно е Legacy– Sports Cars каде имаме задоволство да видиме уште еден поглед на сливот Renault 8 Gordini, Clio Williams и единствениот Spider.

Клучни зборови

Поврзани вести

Close