fbpx

Renault Nissan Mitsubishi Alliance со нов шестгодишен стратешки план

Renault Nissan Mitsubishi, најави нов шестгодишен стратешки план за постигнување на годишни синергии од 10 милијарди евра, продажба на 15 милиони единици и вкупен приход од 240 милијарди долари

Глобалниот светски производител на автомобили, Renault Nissan Mitsubishi, најави нов шестгодишен стратешки план за постигнување на годишни синергии од 10 милијарди евра, продажба на 15 милиони единици и вкупен приход од 240 милијарди долари.

– Ова е многу важен момент за нашите компании, истакна Карлос Гон, претседател и главен извршен директор на сојузот Renault Nissan Mitsubishi. -До крајот на 2022, планираме да ги удвоиме нашите годишни синергии до 10 милијарди евра. За да се постигне оваа цел, од една страна, Renault Nissan Mitsubishi ќе ја забрзаат нивната соработка на заеднички платформи, дискови и технологии од следната генерација за електрични и автономни возила, како и автомобилска поврзаност. Од друга страна, синергиите ќе придонесат за забрзување на процесот. Нашата вкупна годишна продажба се планира да ја премине границата од 14 милиони единици, генерирајќи очекуван приходи од 240 милијарди долари до крајот на нашиот план.

Renault Nissan Mitsubishi

Според точките од планот на Алијансата 2022, индивидуалните брендови ќе ја зголемат нивната соработка преку употреба на заеднички платформи, со појава на девет милиони возила развиени на четири главни платформи. Во однос на задолжувањето на погонските единици, се очекува преклопување од околу 75%. Во однос на електромобилите, Алијансата 2022 предвидува воведување на 12 сосема нови предлози до 2022 година, а групата, исто така вклучува опции со автономна километража од повеќе од 600 километри. Според очекувањата на гигантот, цената на батериските пакувања ќе се намали за околу 30% (во 2022 година наспроти 2016 година).

Во текот на следните шест години, исто така, ќе бидеме сведоци на појавата на 40 различни модели и модификации со различни нивоа на автономни системи за управување. За 2018 година, Алијансата предвидува брзи автомобили за брзи патишта, во 2020 година ќе ги видиме првите модели со автономен градски менаџмент, а во 2022 ќе се појават првите целосно автономни автомобили каде што возачот нема да мора да интервенира.

Поврзани вести

Back to top button