Renault го претстави новиот ZOE

Renault ги објави првите информации, слики и видео на новата верзија на 100% електричниот ZOE

За новиот ZOE од француската компанијата велат дека е помоќен од кога и да било, повеќе стилски и поудобен. Сериозни промени се нанесени и дизајнот на надворешноста и внатрешноста на електричниот модел, а новата верзија се одликува со подинамичерн дизајн, висококвалитни материјали и ергономски ентериер.

Новиот Renault ZOE во внатрешноста доаѓа со 10-инчен информативен екран, кој е достапен дури и при основната верзија на електричниот модел. Секој модел исто така е опремен со целосни светлосни сиситеми со диоди.

ZOE
2019 – Nouvelle Renault ZOE

Во однос на погонот, новиот ZOE може да се потпре на километража од 390 километри (WLTP стандард на мерење), помоќен (136 коњски сили) електромотор, како и можност за брзо полнење (50 kW).

Автомобилот доаѓа со системот Renault EASY CONNECT која ги комбинира новиот мултимедијален систем Renault EASY LINK и апликацијата за мобилни телефони MY Renault што им овозможува на корисниците да имаат корист од дополнителните функционалности и услуги, како и на најновите информации за состојбата на возилото во реално време.

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close