fbpx

Renault Sport со специјално ограничено издание Clio R.S.18

Renault Sport го најави пазарното лансирање на нова специјална лимитирана серија Renault Clio R.S.18 наречена и шема на бои на кандидатот на Renault Sport Formula One Team во шампионатот на Формула 1

Развиено врз основа на најекстремната верзија на Clio R.S. – Clio R.S. 220 EDC Trophy, новото Clio R.S.18 ќе биде пуштено во продажба во Европа во првата половина на оваа година, како ќе предложи максимална моќност од 220 коњски сили и максимален вртежен момент од 280 Nm. Trophy шасијата е доработенa дополнително, како резултат на што компактниот автомобил е уште поблизу до патот, управувањето е директно, а во опремата на автомобилот е вклучен и посебниот издувени систем на специјалистот во областа, Akrapovic, за уште помоќен звук.

Renault Sport Clio R.S.18
1 | Clio R.S.18
2 | Clio R.S.18
3 | Clio R.S.18

    Во опремата на Renault Clio R.S.18 се вклучени исто така специјални амблеми на екстериерот и ентериерот, прагови на вратите со серискиот број на автомобилот, специјални тркала, поостри Alcantara кожа тапацир на воланот, спроводници со карбонски извршувања и други.

    Поврзани вести

    Back to top button