Рендери кои ќе ви го променат мислењето за возилата на иднината?!

Како ќе изгледаат автомобили по 10, 20, 50 и 100 години?

За првите два периода можеби можеме да направиме некакви приближни перцепции, но за машините по еден век дури не можеме и да размислуваме. За да ви помогне во оваа задача уметник на Frederic Le Schiellour ни претставува исклучително SF визија на возило како целина. Неговиот проект алудира за тоа како ќе изгледа супер автомобил од Honda во … 2088 година.

И ајде да направиме брза анализа, тркалата се вкупно шест за подбра стабилност, не се квадратни, туку се само сокриени зад четириаголни штитови и имаат стандардна округла форма. Аеродинамичните форми сосема разбирливи, со аеродинамични форми. Интересна е позицијата на светлосните уреди и „евентуалните“ спојлери. Во 2088 година, ќе нема потреба за возач, па формата на кабината е исклучително поинаква, ниска и со недифинирани линии.

Се разбира погонот е електричен, со еден, или пак шест електромотори, за секое тркало… Замислувајте, фантазирајте…

Поврзани вести

Back to top button