Се избира Европски автомобил на годината

Борбата за титулата Европски автомобил на годината полека доаѓа до својот крај, жирито денеска ќе ја донесе својата одлука, која првично беше закажана за Салонот за автомобили во Женева, но истиот настан е откажан поради стравот од ширењето на коронавирусот

Поради тоа, Car Of The Year ќе се прогласува преку онлајн „streaming“. Победникот и добитникот на титулата за Европски автомобил на годината ќе се избира меѓу седум кандидати и тоа BMW Серија 1, Peugeot 208, Ford Puma, Porsche Taycan, Renault Clio, Tesla Model 3 и Toyota Corolla.

Во тек е преносот во живо кој можете да го следите тука, а повеќе информации очекувајте во текот на утрешниот ден. Борбата за титулата Европски автомобил на годината полека доаѓа до својот крај, жирито денеска ќе ја донесе својата одлука, која првично беше закажана за Салонот за автомобили во Женева, но истиот настан е откажан поради стравот од ширењето на коронавирусот.

Поради тоа, Car Of The Year ќе се прогласува преку онлајн „streaming“. Победникот и добитникот на титулата за Европски автомобил на годината ќе се избира меѓу седум кандидати и тоа BMW Серија 1, Peugeot 208, Ford Puma, Porsche Taycan, Renault Clio, Tesla Model 3 и Toyota Corolla.

Во тек е преносот во живо кој можете да го следите тука, а повеќе информации очекувајте во текот на утрешниот ден.

Поврзани вести

Back to top button