fbpx

Во Шангај првата MINI LIVING зграда во светот

Во текот на урбанизацијата, атрактивниот простор за живеење во градовите станува сè поголема реткост. Се повеќе луѓе живеат во помалку простор

Со MINI LIVING, брендот MINI се спротивставува на овие трендови и го спроведува првиот Co-Living проект во Кина.

Заедно со кинескиот партнер NOVA Property Investment Co. MINIКо, MINI претвора неискористен индустриски комплекс во квартот Jing’An на Шангај во широка палета на станови, работни простории, како и места за културни дејанија и слободно време. Реконструкцијата ќе започне уште оваа година. Уште од 2016 година MINI LIVING се занимава со иновативни станбени концепти кои нудат максимална висок квалитет на животот на малку простор – целосно во духот на мотото на брендот: Creative Use of Space.

Со проектот во Шангај, МИНИ за прв пат ги трансформира идејните решенија од поставените инсталации во вистинско градилиште. Со многу простор за работа, поврзување и живеење, една фабрика за боја се претвора во урбано жариште. MINI LIVING нуди апартмани, имот и услуги, паркинг… На овој начин, концептот за прв пат обезбедува лична флексибилност и оптимално искористување на просторот. „MINI отсекогаш бил градски бренд. Тој не само што го пулсот на градот, активно го забрзува.

MINI LIVING

Освен тоа ние од MINI имаме искуство во интелигентно искористување на просторот: уште во 1959 година classic Mini нуди максимално доживување со минимална површина. Со MINI LIVING ја пренесуваме оваа способност од возилото до просторот за живеење.

Ние осмислуваме нов начин на природната градска средина и развиваме атрактивни прилагодени на потребите станбени концепти, целта ни е да понудиме многу висок квалитет на животот на минимален простор “, вели Петер Шварценбауер, член на бордот на директори на BMW BMW Group. Договорот со Nova Property е потпишан од Петер Шварценбауер во почетокот на ноември во рамките на настанот Urban Matters на брендот MINI во Шангај.

„Со MINI LIVING сакаме да создадеме вистинска алтернатива на пазарот за изнајмување во големите градови. Ние нудиме место кое се прилагодува на нејзините жители, кое е флексибилно и пространо. Покрај личната сфера, MINI LIVING, исто така, овозможува состаноци со различни луѓе. Олеснува пристигнување во големиот град. Тука нашите жители навистина ќе се чувствуваат како дома“, вели Естер Бане, раководител на MINI Brand Strategy и бизнис иновации.

Поврзани вести

Back to top button