fbpx

Škoda Auto произведе 10.000.000 менувачи

Škoda Auto oбјави дека кон крајот на минатата недела компанијата произведе менувач со реден број 10.000.000

Трансмисиите произведени во двете фабрики на брендот, во Млада Болеслав и Врехлаби, се користат како за моделите од нивна продукција, така и за други изведби од концернот.

Во моментов, Škoda Auto произведува три вида преносни кутии – две механички и една роботизирана DSG, а само минатата година компанијата има произведено речиси 1.1 милиони трансмисии. Седумстепениот DSG менувач се произведува во Врехлаби, а дневно од комплексот излегуваат по околу 2.100 единици.
Škoda Auto
– Сега фабриката во Врехлаби е еден од најважните комплекси за DSG менувачи во Volkswagen Group, коментира Франк Енгел, директор на одделот за производство на компоненти во Škoda. -Нашите достигнувања се вистинска гордост, но во исто време бараат голема посветеност и ангажман. Сигурен сум дека благодарение на искуството, посветеноста и флексибилност на работниците, фабриката во Врехлаби има одличен иднина.
Škoda Auto

Поврзани вести

Back to top button