fbpx

State Grid Corporation of China ќе гради 120.000 станици до 2020 година

Државната компанија State Grid Corporation of China, која е најголема во светот во областа на комуналните услуги, најави дека ќе изгради мрежа од 120.000 станици за полнење за електрични возила до 2020 година

Инсталациите ќе ги опфатат Пекинг, Тијанџин, Хебеј, Шандонг, делтата на Јангценкјанг, како и други поголеми градови.

Од State Grid Corporation of China коментираат, дека во текот на минатата година компанијата има инсталирано повеќе од 10.000 станици на паркинзи во Пекинг и Шангај, а Џанг Бинг- претседател на компанијата тврди дека бројот на електричните возила за неколку години ќе биде навистина многу голем и овој потег е сосема очекуван.

State Grid Corporation

Основната цел на SGCC е олеснување на меѓуградските патувања во Кина, а се очекува изградба на околу 3.000.000 станици за полнење, кои ќе бидат поврзани со нејзината интелигентна онлајн платформа, во која се вклучени 19 оператори. Продажбата на нови целосно електричен и plug-in хибридни автомобили во Кина минатата година достигна ниво од околу 602.000 единици, што претставува зголемување од 72% во споредба со резултатот од 2016.

Поврзани вести

Back to top button