fbpx

Токио 2017: Интересна креација од Daihatsu

На Daihatsu штандот на саемот во Токио централно место зазема оригиналниот концептен автомобил- DN Compagno

Се работи за купе со четири врати со нетипичен дизајн.

Разработката наоѓа своите корени во историјата на марката и моделот од 1960-та година Daihatsu Compagno, со плус купе дело на Vignale. Новото Daihatsu DN Compagno има импресивен надворешен дизајн со аркообразна форма на покривот и скриени во рабовите на покривот рачки на задните врати. Задните сметла се во стилот „перка на ајкула”, карактеристична за американските автомобили од 50-тите години на минатиот век, а конечниот оригинален изглед на автомобилот е надополнет со двобојната каросерија.

Предниот дел на автомобилот е во духот на првиот модел Daihatsu Compagno, оформен во духот на 60-тите години на минатиот век, додека светлата на концептот се целосно современи, со LED технологија. Внатрешноста има атипичен централен панел со форма на V буквата, каде доминира екран на допир. Виртуелните уреди се сместени во посебни „канали“. Моторот е од еден литар, бензин, турбо, а уредот е трансмисијата е преку бесконечен вариатор.

Daihatsu DN Compagno

Поврзани вести

Back to top button