fbpx

Токио 2017: Subaru Viziv Performance Concept предвесник на следната WRX верзија

Автомобилскиот салон во Токио е место каде Subaru открива свој интересен концепт

Станува збор за студијата Viziv Performance Concept која користи карбонски детали во својата конструкција со цел пониска тежина, важен елемент за новата WRX изведба.
Viziv Performance Concept
За жал, засега нема карактеристики за најавениот нов боксер мотор. Она што се дознава е дека најверојатно тој ќе има работна зафатнина од 2,5 литри. Целта на концептот според многу стручњаци е да покаже во кој правец ќе се развива дизајнот на следната генерација WRX што ќе видиме кон крајот на деценијата.
Viziv Performance Concept
Засега нема и фотографии од ентериерот. Но на некои од надворешните слики забележуваме дека возило има голем дисплеј, ориентиран по примерот на Tesla и актуелните модели на Renault. Без разлика дали ова решение ќе остане со сериската верзија, од шпекулациите ова е навистина исчекор за Јапонците во многу елементи, па и мултимедијата.

Viziv Performance Concept

Поврзани вести

Back to top button