fbpx

Toyota со масовно производство на електромобили во Кина

Според промените во кинеското законодавство, до крајот на 2019 продажбата на секој производител на автомобили во земјата треба да вклучува 10% хибридни изведби

Тоyota најавува вистински бум на ова поле, која цели повторно на самиот врв кај производителите во светот.

За да се исполни ова барање и да се подготви за што поголемите побарувања од страна на клиентите во Кина за електрифицирани машини. Toyota размислува за масовно производство на електрични автомобили во земјата. Комплетната реорганизација ќе започне до крајот на 2019 година. Со нови погони во најбројната земја на светот и голем број новитети. За стартот се најавува специјално дизајниран SUV за локалниот пазар. За жал, најверојатно, тој нема да стигне до другите пазари каде што Toyota тргува. Од гласините се дознава дека по ова ќе следат уште неколку други изведби.

Toyota електромобили

Сеуште нема конкретни податоци за јапонските намери. Но од самиот почеток се смета дека ќе се најдат на пазарот неколку илјади електрични возила, што ќе се произведуваат на годишно ниво. Со текот на годините оваа бројка ќе се зголеми.

Toyota електромобили

Поврзани вести

Back to top button