Toyota со Corolla спортски караван

Corolla со Touring Sports тип на каросерија која е 2 инча поголема од Corolla Hatch

Основната варијанта на Corolla караван ќе добие 116 коњски сили и 1.2 литарска турбо единица. Другите две опции се 1.8-литарски и 2.0 литарски хибриди. Поголемиот хибрид нуди 180 коњски сили, а пак малиот нуди 122 “коња”.

Со имплементацијата на хибрид технологија не се губи од волуменот на багажникот од 600 литри. Други значителни промени не можат да се увидат бидејќи ја добива скоро истата внатрешност од таа на Corolla hatchback.

 

 

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close