Викенд тарифа: 16-годишно девојче постави светски рекорд со Porsche 718

Porsche 718 Boxster Spyder постави нов светски рекорд според Гинис за најбрз слалом со автомобил, а рекордот го постави 16-годишно девојче

Клои Чејмберс ја имаше честа да управува со Porsche 718 Boxster Spyder и притоа да влезе во Гинисовата книга на рекорди за најбрз слалом со автомобил на светот. Младата Чејмберс во моментов се натпреварува во неколку картинг шампионати, но тоа не ја спречи да покаже што знае и со далеку поголемо возило.

Таа успеа да се протне низ 51 сталки поставени на 15 метри раздалеченост за време од само 47,45 секунди.

Поврзани вести

Back to top button