Викенд тарифа: Audi S8 на мегдан со Bentley Flying Spur

Нова интересна трка на забрзување, а овој пат станува збор за една од оние во луксузните изданија каде во главните улоги се Audi S8 и Bentley Flying Spur

Audi S8 се напојува со 4,0-литарски битурбо V8 Hybrid кој испорачува 571 КС при 6.000 вртежи во минута и 800 Nm максимален вртежен момент. За пренос на силата е задолжен осумстепен автоматски менувач. Наспроти него тука е Bentley Flying Spir кој се одликува со 6,0-литарски битурбо W12 мотор кој произведува дури 635 КС и 900 Nm максимален вртежен момент и исто така има осумстепен автоматски менувач.

На хартија, Bentley е нешто помоќен, но е и околу 200 килограми потежок. Погледнете во прилог кој на крајот беше побрз во оваа интересна трка.

Поврзани вести

Back to top button