Викенд тарифа: Audi трка меѓу R8 и RS e-Tron GT

Audi R8 и RS e-Tron GT се два високоперформансни автомобили, но едниот се напојува со V10 мотор, додека другиот е електричен суперавтомобил

Без оглед на разликите со кои се одликуваат R8 и RS e-Tron GT, двата автомобили се дизајнирани да достигнуваат високи брзини, а прашањето кое се наметнува тука е кој од овие два модели е побрз. Audi R8 се напојува со 5,2-литарски V10 мотор кој испорачува 620 КС и 580 Nm максимален вртежен момент, додека од друга страна RS e-Tron GT се напојува со два електромотори кои испорачуваат 646 КС и 830 Nm.

Поврзани вести

Back to top button