fbpx

Викенд тарифа: Како изгледа единствениот блиндиран Porsche 911

Во музејот на Porsche во Германија се наоѓа еден навистина уникатен примерок на моделот 911 Carrera од генерацијата 996 на германскиот производител

Пред крајот на 20-тиот век, блиндираните возила беа навистина популарни, особено меѓу славните лица и светските лидери, па Porsche одлучи да се испроба и на тој терен. Резултатот е еден и единствен. Така во кратки зборови би се опишал блиндираниот Porsche 911 Carrera од генерацијата 996.

Производителот од Штутгарт направи единствен концепт на блиндиран модел на 911 Carrera. Името на купувачот не е откриено, но германскиот производител се потрудил автомобилот од надвор да изгледа како било кое друго возило од таа генерација.

Поврзани вести

Back to top button