fbpx

Викенд тарифа: Најбавната драг трка досега

Во оваа интересна и сосема необична драг трка, главните улоги ги имаат Mahindra e2o, Citroën Ami и Sinclair C5

Драг трките обично се натпревар на брзина на права линија. Иако не се секогаш убедливи, тие обично ни даваат мерка за тоа колку брзи се конкурентните возила на дадено растојание, обично на четвртина милја (400 метри). Но, што ако конкурентните автомобили всушност не се брзи? Токму таква драг трка имаме тука. Станува збор за битка помеѓу Mahindra e2o, Citroën Ami и Sinclair C5 – три возила кои се наменети за урбана мобилност од различни епохи и уште поважно, машини кои не се направени за брзина.

Поврзани вести

Back to top button