Викенд тарифа: Porsche 911 GT2 RS против McLaren 720S

McLaren 720S е вистинска „ѕверка“ кога станува збор за правците, па оттаму прашањето дали Porsche 911 GT2 RS може да се натпреварува со британскиот суперавтомобил

Formula E возачот Даниел Абт одлучи да ја разреши дилемата дали Porsche 911 GT2 RS може да се спротистави на McLaren 720S. За таа цел, ги соочи двата автомобили на празна авионска писта, а иако резултатите можеби нема да бидат изненадувачки, сепак станува збор за интересен дуел и уште поинтересно видео.

Поврзани вести

Back to top button