fbpx

Викенд тарифа: Што ги прави Alpina BMW возилата толку посебни?

Од 1965 година Alpina тјунира и унапредува различни видови на BMW модели, а денес ги произведува некои од најдобрите премиум возила на пазарот, совршено комбинирајќи ги перформансите и луксузот

Alpina оригинално влезе во светот на автомобилите со тјунирањето на карбураторите и коленастите вратила на моторите на BMW, но ја прошири својата сфера на делување во 80-тите години кога компанијата беше препознаена од Министерството за транспорт на Германија како автомобилски производител, а не како тјунер. Alpina ја задржа силната врска со BMW, а во овој документарец кој имате можност да го погледнете во прилог, ќе видите што ги прави оваа компанија и нивните возила толку посебни.

Поврзани вести

Back to top button