Викенд тарифа: склопување на 840 КС V8 чудовиште на Dodge

Погледнете како од почеток се склопува 840 коњскиот V8 на Dodge Challenger SRT Demon, а потоа слушнете го...

Моќниот Dodge Challenger SRT Demon не е ништо интересно без 6,2 литарскиот V8 под својата хауба. Благодарение на видео од Hagerty, сега точно знаеме како изгледаат сите внатрешни елементи на оваа демонска погонска единица.

Од финалните завртки на блокот, до заптивката на главата и големиот супер-полнач, сето тоа од кошницата на парчиња во работилница на Hagerty, преку рацете на искусниот механичар ја доби својата финална форма.

Погледнете го видеото каде 840 коњското чудовиште се враќа во живот, а потоа слушнете го и неговиот крик.

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close