Викенд тарифа: V10 битка меѓу Audi R8 Spyder и Lamborghini Huracan

Audi R8 и Lamborghini Huracan можеби споделуваат иста платформа и мотор, но дали тоа значи дека имаат и исти перформанси?

Интересна драг трка ни пристигнува, а во главната улога се Audi R8 Spyder и Lamborghini Huracan. Двата суперавтомобили се одликуваат со 5,2-литарски V10 мотори, но дали тоа е доволно за да се каже дека имаат исти перформанси? Во двата случаи агрегатот испорачува 610 КС моќност, со тоа што кај Audi има 580 Nm, а кај Lamborghini 560 Nm максимален вртежен момент. Исто така, двата автомобили имаат и погон на сите четири тркала, што значи дека стартот ќе биде прилично брз.

Но, што се случува во реалноста, погледнете во видеото кое е во прилог за да дознаете повеќе.

Поврзани вести

Back to top button