Volkswagen ги собра своите безбедносни технологии во IQ.DRIVE

VW одлучи да ги обедини сите нивни помошни системи под новиот, сосема егзотичен IQ.DRIVE

За спроведувањето беше подготвена маркетинг кампања, која започна во Германија пред Божиќ, а во другите европски земји ќе стартува во јануари 2019 година. Во срцето на рекламната кампања ќе биде телевизиски комерцијален клип во кој едно момче прашува: „Зарем возењето нема да биде здодевно ако автомобилот прави многу работи сам?“ На крајот, детето укажува на I.D Vizzion, навестувајќи дека тоа не изгледа досадно.

Во меѓувреме, I.D. моделот, претходно прикажан само како концепт, веќе е дел од камуфлиран тест во Јужна Африка. Семејството I.D. мора да биде достапно во Европа во 2020 година. Во комплексот IQ.DRIVE ќе има паркинг асистент, асистент за промена на лента, разни системи за превенција на влијанието и, се разбира, автопилот.

Компанијата не објаснува дали IQ.DRIVE ќе биде заеднички за сите брендови на групата. Внатрешни информации велат дека тоа е само вовед во масовните промени во стилот на компанијата, со ново лого и корпоративниот редизајн се очекуваат следната пролет. Реформата ќе биде многу посериозна од срамежливото и малку збунувачко напуштање на слоганот Das Auto.

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close