ИНТЕРЕСНОНАСЛОВНА

Volkswagen Sharan стигна 1.000.000 единици

Volkswagen објави дека во производниот комплекс на брендот Volkswagen Autoeuropa во Португалија бил склопен претставник со реден број 1.000.000 на моделот Sharan

Автомобилот се произведува во Португалија од 1995 година и моментално е достапен за купување во 33 земји. Иако во моментов на европскиот пазар доминираат SUV возилата, мултифункционалниот Sharan нуди одлична семејна применливост, а во исто време има, дури и во стандардната опрема, богат сет системи за активна и пасивна безбедност.

Sharan

Секој еден од претставниците на моделот има систем за следење патот, систем за автоматско активирање на сопирачките при опасност од удар со возило напред и други. Освен Sharan, Volkswagen Autoeuropa е одговорен за производството и на Seat Alhambra и компактниот Volkswagen T-Roc. Низ годините во комплексот се остварува и составувањето на голем број други модели на VW, вклучувајќи Eos и Scirocco, а нивниот вкупен број е над 2,7 милиони единици.

Клучни зборови

Поврзани вести

Може и ова да ви се допадне

Close
Close