fbpx

Volvo XC60 е најбезбедниот автомобил за 2017 година

Новиот Volvo XC60 е автомобил со најдобри севкупни перформанси на Euro NCAP безбедносните тестови во 2017 година и е награден со престижното признание Best in Class

ХС60 постигна речиси совршени 98% за заштита на возрасните патници и кај големите кросовери ја потенцира предноста во категоријата Асист- состави за безбедност (Safety Assist) со 95%, цели 20 поени повеќе од најблискиот конкурент, нагласувајќи го очигледното лидерство во автомобилската безбедност.

Volvo XC60-Новиот XC60 е еден од најбезбедните автомобили на Volvo, рече Малин Екхолм, потпретседател на Центарот за безбедност на Volvo Cars. -Тој е целосно опремен со најсовремена технологија дизајнирана да му помогне на возачот да ги заштити патниците на автомобилот и другите учесници во сообраќајот, спречувајќи потенцијални шокови. Горди сме што нашите иновации во развојот на безбедносната технологија се наградуваат од Euro NCAP со најпрестижната Best in Class.

Новото ХС60 го следи успехот на ХС90, кој во 2015 година исто така доби признание за најбезбеден SUV во сегментот и беше возилото со најдобри перформанси на тестовите на Euro NCAP. Друг претходен победник во мали семејни автомобили беше Volvo V40.

Volvo XC60-Нашата визија е до 2020 година никој да не умре или да добие тешки повреди во новиот Volvo автомобил. Достигнувањата на XC60 се јасен пример за нашите напори за исполнување на оваа обврска, додаде Екхолм.

S90 и V90 исто така се претставија одлично на тестовите на Euro NCAP, добивајќи 95% за заштита на возрасните патници во автомобилот и 93% во категоријата Асист-состави за безбедност.

Поврзани вести

Back to top button