Автомобили со најмалку проблеми

Во однос на 2018 година, 13 производители успеале да ги подобрат своите перформанси, додека 18 станале уште полоши

J.D. Power ја објави годишната иницијална студија за квалитет (IQS), која ги рангира брендовите и нивните нови модели од 100 претставници (PP100) за првите 90 дена од нивното стекнување.

Компанијата коментираше дека вкупниот индекс за нови автомобили остана непроменет врз основа на податоците од 2018 година, но само 13 производители успеале да ги подобрат своите перформанси, а 18 се уште полоши. Просечниот индекс (PP100) во индустријата останува непроменет на ниво од 93 проблеми на 100 возила.

Со најдобри перформанси во студијата за почетен квалитет на електрична енергија за 2019 година може да се пофали автомобилскиот гигант Hyundai Motor Group. На прво место го наоѓаме брендот Genesis со индекс од 63 PP100, по што минимална е разлика со втората позиција каде е Kia со 70 PP100 и третата позиција ја држи Hyundai со 71 PP100. Во Топ 10 брендовите се и Ford (83), Lincoln (84), Chevrolet (85), Nissan (86), Dodge (90), Lexus (90) и Toyota (90).

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close