Dacia подготвува поголем и полуксузен Duster

Dacia ќе ja одбележи 50-годишнината со нов модел, кој ќе биде претставен на салонот во Москва во август

Автомобилот е сеуште непознат, со исклучок на тоа дека ќе биде кросовер поставен над Duster.

Renault неодамна објави дека планира „пософистицирана, скапа и луксузна” верзија на буџетскиот SUV. Новиот кросовер ќе биде изграден на иста платформа за глобален пристап, но ќе биде поголем и посилен од Duster.

Исто така, самиот Duster ќе биде подложен на голема надградба. На крајот на следната година, на некои пазари ќе бидат пласирани изведби на моделот со каросерија од втората генерација, но на шасија од Clio V. Потоа оваа платформа ќе биде вгадувана во основата и на останатите модели на Dacia.

Duster
Dacia Duster 2019

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close