Dacia и Renault ќе престанат да нудат исти модели

Dacia, веќе нема да може да презема модели од францускиот гигант, кои се продаваат под брендот на поголемата компанија

Двете марки ќе создаваат модели на различни платформи, ќе се зголеми и разликата во ентериерот и изгледот во различни модели. Информацијата е на францускиот весник Le Figaro, а, првиот таков модел ќе биде новиот кросовер Captur кој нема да има соодветен во понудата на Dacia.

Dacia

На многу пазари Renault продава модели на Dacia како свои, а типичен пример за тоа се Русија и Бразил, но генерално станува збор за земјите каде што романската марка е целосно непозната. Според податоците на Le Figaro, идејата на шефовите на Renault е да унифицирани меѓународниот имиџ на брендот и да се стави крај на веќе споменатата пракса за употреба на модели на Dacia.

Последниот модел кој одговара на оваа политика е втората генерација на популарниот SUV- Duster, кој се нуди под брендовите на Renault и Dacia.

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close