Ford ја подготвува Kuga со седум седишта

Најновиот извештај од европската поделба на Ford откри дека главните приходи на компанијата доаѓаат од продажба на кросовери

Еден од чекорите во оваа насока е претставувањето на верзија на Kuga со седум седишта. Минатата година 153.542 единици беа продадени во Европа, додека Ford се надеваше дека ќе го зголеми овој број со новата верзија на Kuga. Таа ќе биде достапна оваа година, компензирајќи го моделот Edge за Стариот континент. Од овој модел на континентот, биле продадени само 9.527 единици, што претставува намалување од 41% во споредба со 2017 година.

Се уште нема детали за идната Kuga со седум места, но се очекува да биде презентирана до крајот на годината. Новиот кросовер базиран на Fiesta ќе биде објавен во исто време, а потоа се очекуваат поголемиот Bronco и електричниот кросовер во стилот на Mustang. Сепак, овие два електрични автомобили веројатно нема да бидат достапни во Европа.

Сметките покажуваат дека 35% од продажбата во Европа се само кросовери. Генерално, само 1/4 од автомобилите произведени од компанијата во регионот се во оваа класа. Затоа Ford е целосно свесен за потребата од проширување на својот опсег во овие сегменти, што исто така ќе ги зголеми приходите.

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close