fbpx

Ford создаде посебна дивизија само за електрични возила

Team Edison - така ќе се вика одделот на Ford, кој ќе се занимава само со производство на целосно електрични автомобили

Team Edison – така ќе се вика одделот на Ford, кој ќе се занимава само со производство на целосно електрични автомобили. Фокусот на тимот ќе биде да дефинира стратегиите на брендот во оваа област, како и да формира стратешки партнерства со други компании.

Ford Team Edison

Од Синиот овал веќе ветија дека ќе пуштат целосно електричен кросовер во 2020 година, кој ќе може да мине над 450 километри со едно полнење на батериите. Претстои наскоро да бидат обелоденети и плановите на брендот за други претставници во електрични сегмент, а токму Team Edison ќе одговара за нивното создавање.

Во моментов официјалните детали се навистина лимитирана, но се знае дека Ford ќе вложи исклучително многу ресурси во развој на електрични возила.

 

Поврзани вести

Back to top button