fbpx

Нова номнеклатура за моделите на Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover ќе користи нов систем за означување на своите модели за да ја поедностави нивната идентификација

Обновените индекси ќе се појават на сите автомобили во моделската 2018 година.

Премиерата на новото лого ќе биде на Range Rover Velar, соопштува Auto Express. Освен тоа, весникот објавува снимки на родстер F-Type со алфанумерички дигитален индекс P380 AWD, каде буквата Р значи Jaguar Land Roverбензин (petrol), а бројот 380 – моќта на погонската група и на крајот преносот. По аналогија помалку моќниот модел со 2.0-литарски четири мотор ќе добие индекс Р300.

D180 ќе ознаката за почетната верзија на Velar со дизел мотор, а првиот ел-мобил на брендот I-Pace ќе добие индекс E400 ( Е-electric, 400 – моќта на електричниот мотор).

Jaguar Land Rover

Поврзани вести

Back to top button