fbpx

Koenigsegg со нов светски рекорд за максимална брзина – 447 km / h

Производителот на суперспортски автомобили Koenigsegg објави дека компанијата регистрирала нов светски рекорд за најголема брзина на сериски автомобил

Производителот на суперспортски автомобили Koenigsegg објави дека компанијата регистрирала нов светски рекорд за најголема брзина на сериски автомобил.

Koenigsegg Agera RS

Новото најдобро достигнување е 447 km/h (277.9 милји на час). Всушност тоа е резултат од просечната вредност од задолжителните две последователни најдобри постигнувања. За време на првото мерење измерената брзина изнесувала 454.9 km/h, а за време на вторoто 435 km/h. Новиот рекорд е постигнат со претставник на компанијата Koenigsegg Agera RS, а зад воланот на бил тест пилот на брендот Никлас Лила.

Koenigsegg

Поврзани вести

Back to top button