Koenigsegg ја склопи последната Agera RS

Производителот на суперспортски автомобили Koenigsegg објави дека компанијата го состави последниот претставник на Agera RS

Agera RS, која постигна пет светски рекорди за брзина, е произведена во едиција од само 25 единици, а во семејството на Agera претстојат да бидат составени само уште два автомобила од специјалната серија Final Edition.

На крајот на минатата година, Koenigsegg постигна пет уникатни за автомобилскиот свет достигнувања со Agera RS, вклучувајќи нов рекорд за забрзување од 0 до 400 km/h и соодветно запирање до нула- 33.29 секунди, максимална брзина на движење на јавен пат на еден километар со летечки старт- 445.54 km/h, максимална брзина на движење на јавен пат на една милја со летечки старт- 444.66 km/h, максимална брзина на движење на јавен пат- 457.49 km/h и нов светски рекорд за максимална брзина на сериски автомобил- 447 km/h (277.9 милји на час).

Agera RS

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close