fbpx

Новата Mercedes-Benz G-класа во Детроит

Официјалното лансирање на новата генерација на култната Mercedes-Benz G-класа W464 ќе се одржи на салонот во Детроит, во јануари следната година

Ова го наведува mercedes-benz-passion.com, што се однесува до плановите на производителот.

Според информациите, дилерите на брендот ќе почнат да ги прифаќаат нарачките во јануари, а првите автомобили ќе бидат доставени до потрошувачите кон крајот на пролетта следната година. Големата техничка иновација на моделот е елиминирање на V12 моторот. Ова значи дека Mercedes-Benz G-класа (W464) нема да биде достапен како G-65, кој во моментов е опремен со 12-цилиндерски мотор. Наместо тоа, автомобилот ќе добие сосема нов 6-цилиндерски турбо и независна предна суспензија.

Mercedes-Benz G-класа

Исто така е познато дека новата генерација ќе ја зачува својата рамка и ќе биде 10 cm поширока од сегашниот модел. За SUV изведбата ќе бидат достапни повеќе изборни пакети, со што ќе се подобрат перформансите на возилото. На пример, G-класата ќе добие три блокирачки диференцијали и менувачи со намален број на брзините.

Mercedes-Benz G-класа

Поврзани вести

Back to top button