NISMO го дотера и Nissan LEAF

Најпродаваниот електричен автомобил во светот, Nissan LEAF, помина низ специјалната програма за оптимизација на спортското поделба на марката- NISMO и ќе биде во понуда во Јапонија од 31 јули годинава.

“LEAF NISMO ќе ја комбинира возбудата од управувањето и високата технологија на новата генерација на електричниот мотор со спортското емитување и претставување на патот на специјално доработените елементи”. Коментираат Nissan. Nissan LEAF NISMO се разликува од сериската верзија на новиот LEAF со репрограмирана електроника за побрзо забрзување. Оптимизирана суспензија за подобрено држете на патот и удобност, со нова верзија на гуми и 18-инчни фелни.

Со цел да се доловат одредени спортски карактеристики намалено е тежиштето, а со тоа и одалеченоста на подот од подлогата. Променето е регулирањето на електрониката на засилувачот на воланот, а за оваа цел специјално се развиени некои дополнителни надворешни и внатрешни елементи.

Поврзани вести

Back to top button