fbpx

Nissan ќе прави соларни панели и систем за складирање на енергија

Nissan лансира нова енергетска програма за домови низ Велика Британија. За таа цел, производителот на автомобили ja основаше Nissan Energy Solar

За таа цел, производителот на автомобили ja основаше Nissan Energy Solar, компанија која ќе понуди соларни панели и систем за складирање на енергија. Новата компанија ќе продава комплетна опрема за домаќинства, која вклучува шест панели и дополнителни батерии xStorageHome за складирање на резидентна електрична енергија.

Nissan

Nissan Energy Solar

Меѓу предностите на новиот систем е способноста на сопствениците на електрични модели на јапонски производител да ја користат енергијата од сопствената инсталација за да ги напојуваат своите автомобили. Nissan Energy Solar ќе понуди соларни панели во неколку варијанти, а шест панели ќе чинат 3.881 фунта.

Цената на батеријата xStorageHome е 7.635 фунти.

Проектот стартуваше во 2016 година, кога започнаа тестовите на системот. Тогаш јапонската компанија користеше рециклирани батерии од моделот Leaf и сфати дека сопствениците на електрични автомобили можат да акумулираат енергија со тоа што ќе ја вратат назад во мрежата.

Nissan

Поврзани вести

Back to top button