fbpx

Nissan го оживеа „дигиталниот“ Max-Out електричен концепт

Nissan организира низа настани под името Nissan Futures, а за таа цел го „оживеа“ и дигиталниот концепт Max-Out

Nissan во својата понуда немал кабриолет уште откако 370Z Roadster беше укинат во 2019 година, но тоа не ја спречи компанијата да го прикаже новиот Max-Out кабрио концепт. Претставен како дел од настан кој ја нагласува иднината на одржливата мобилност и иновативниот дизајн, концептот беше дигитално прикажан во 2021 година и сега е трансформиран во физичко возило.

Nissan Max-Out

И покрај тоа, Nissan не рече практично ништо за моделот освен што е „дизајниран да обезбеди ослободувачко чувство на отвореност, а истовремено да нуди подобрено, динамично искуство во возењето“. Компанијата додаде дека концептот „ја прикажува иновацијата на Nissan за развој на разновидна палета на напредни и впечатливи возила, со јасна визија за тоа како тие можат да имаат корист и за поединците и за општеството“.

Оставајќи го сето ова настрана, концептот Max-Out е стилски електричен кабриолет кој има целосно затворена решетка која изгледа како дигитален дисплеј. Од друга страна, забележлива е карактеристичната стилизирана каросерија со долги течни линии и нежни облини. Ним им се придружува минималистичко ветробранско стакло и осветлен заден панел што го имитира оној напред.

Футуристичкиот дизајн продолжува во кабината со две лебдечки седишта и геометриски тепих кој изгледа како оптичка илузија. Концептот исто така е опремен со волан во стил на јарем и експанзивен екран кој комбинира дигитална инструмент табла со систем за информации и забава.

Nissan не нуди информации во врска со погонската единица или перформансите на Max-Out. Исто така, не се спомнува ниту една компонента на овој автомобил што евентуално ќе влезе во производство, а нема ни навестување дека ова е најава за „иден дизајнерски јазик“ на марката.

Поврзани вести

Back to top button