Новиот Renault ZOE со 400 km опсег

Renault ZOE го следи патот на надградба на Nissan LEAF, па во втората половина на годината ќе ни ја претстави следната генерација на овој електричен автомобил

Промените кои се однесуваат на екстериерот ќе бидат претежно на предниот дел инспириран од концептот Zoe e-Sport. Моќноста на моторот очигледно ќе се зголеми, новите литиум-јонски батерии треба да го зголемат опсегот до 400 km, додека системот за полнење сега ќе биде компатибилен со CCS Combo DC за брзо полнење.

Renault ZOE

Почетната цена се очекува да биде 30.000 евра. Бидејќи од Renault очекуваат продажбата на овој модел значително да се зголеми во втората половина на годината, фабриката Флинс ќе ја подготват за производство на 440 Renault ZOE единици дневно.

Клучни зборови

Поврзани вести

Back to top button
Close