fbpx

„Уловено“ BMW X2

Новиот кросовер BMW X2 се очекува да дебитира до крајот на годината, а продажбата ќе започне во 2018 година

Новиот кросовер BMW X2 се очекува да дебитира до крајот на годината, а продажбата ќе започне во 2018 година. Додека моделот се транспортира до одредени дестинации за тестирање, папарци успела веќе да го „уловат“ без многу камуфлажа.

BMW X2 е практично поспортска верзија на популарниот X1, кој се одликува со пософистицирани форми.

BMW X2

Моделот е изграден на платформата UKL со попречен мотор. Предната суспензија е McPherson, задниот дел е покупеовски и погонот на четири тркала ќе биде постојан. Како што се очекуваше, стандардниот X2 ќе ги задржи голем дел од особините прикажани со концептот на минатата година. Но најверојатно ќе добие целосен опсег на мотори кои доаѓаат со X1. Верзијата со помала моќност ќе биде со погон на предните тркала, а топ варијантата ќе биде M25i со 300 коњски сили.

Поврзани вести

Back to top button