fbpx

Opel PACE!: Профитабилност, синергии, нови модели, пазари…

Михаел Лошелер, извршниот директор на Opel Automobile GmbH, го откри новиот стратешки план на компанијата наречен PACE !, со кој се најавува обновување на финансиските основи и зајакнување на одржлива конкурентност, како и раст на компанијата

Главни точки во статегическиот план на Opel се издигнување на брендот до позиција на лидер на европскиот пазар во однос на CO2 емисиите, а од компанијата ветуваат дека до 2024 година сите нејзини моделски линии ќе бидат и електрифицирани, вклучувајќи целосно електрични, како и plug-in хибридни предлози. До 2020 година, Opel / Vauxhall ќе располага со четири електрифицирани возила, вклучувајќи ги Grandland X PHEV и следната генерација Corsa што ќе се нуди и како 100% електромобил.

PACE!

РАСЕ! предвидува имплементација на модуларните платформи CMP и EMP2 на Groupe PSA, во сите капацитети за производство на Opel / Vauxhall. Првиот чекор, со EMP2, ќе биде направен во 2019 година, во фабриката Ајзенах. Од комплексот во Риселхајм ќе видиме предлог од D-сегментot врз основа на истата платформа. Чекор по чекор, моторите и преносите во остварувањата на Opel и Vauxhall ќе бидат заманети со оние од GM, со тие од Groupe PSA.

PACE!

Сите нови автомобили на Opel / Vauxhall ќе бидат разработени во Риселсхајм, кој од своја страна ќе стане глобален развоен центар на Groupe PSA, со прва задачи во областа на горивните ќелии, пото и некои системи за автоматизирање и состави за поддршка на управувањето. Вкупниот број на користените од Opel / Vauxhall платформи за автомобили ќе биде намален од актуелнитедевет на само две до 2024 година, а оној на погонски агрегати од 10 на четири.

Во исто време, од компанијата ветуваат девет нови модели и модификации до 2020 година, како и удвојување на продажбата на меѓународните пазари до 2022.

Поврзани вести

Back to top button